Peaks review 2024 | Voordelen en nadelen (2024)

In deze review

  • Over Peaks
  • Hoe werkt Peaks?
  • Vanaf welk bedrag kun je beleggen?
  • Wat zijn de kosten?
  • Is Peaks betrouwbaar?
  • Klantenservice / support
  • Account verwijderen
  • Conclusie
  • Veelgestelde vragen

Voordelen & Nadelen

Pluspunten:

  • Automatisch wisselgeld beleggen
  • Geschikt voor beginners
  • Zelf een portfolio samenstellen
  • Geen transactiekosten
  • Meerdere rekeningen openen

Nadelen:

  • Vaste maandelijkse kosten
  • Werkt niet met elke bank samen
  • Minder prettige app voor ervaren beleggers

terug naar menu ↑

Over Peaks

Peaks is een mobiele beleggingsapp, waarmee je gemakkelijk jouw wisselgeld kunt gebruiken om te beleggen. Peaks is in 2016 opgericht met het idee een platform voor beginnende beleggers aan te bieden. De mensen achter Peaks hebben meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector.

Peaks was ooit onderdeel van de Rabobank. De bank heeft in 2021 haar handen van de beleggingsapp afgetrokken, omdat de bank zich meer op Nederlandse betaalklanten wilde richten en Peaks juist plannen had voor heel Europa.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Peaks?

Met Peaks kun je jouw wisselgeld beleggen. Door de app te koppelen aan je bankrekening, wordt van elke aankoop die je doet het wisselgeld automatisch belegd. De app rond namelijk iedere betaling die je doet omhoog af, waardoor je met relatief lage bedragen kunt beleggen.

Om gebruik te kunnen maken van Peaks download je eerst de app. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Nadat je de app hebt gedownload, maak je een profiel aan. Vervolgens kun je je bankrekening koppelen en beginnen met het beleggen van jouw wisselgeld in indexfondsen en obligaties.

Waarin je wilt beleggen kun je bepalen door voor een van de door Peaks samengestelde portfolio’s te kiezen. Dit maakt de app zeer geschikt voor beginnende beleggers. Ook heb je de mogelijkheid om zelf een portfolio samen te stellen. De app belegt vervolgens automatisch aan de hand van het door jou gekozen portfolio.

Doordat je in indexfondsen en obligaties kunt beleggen, geniet je van een brede spreiding. Dit zorgt voor minder risico en maakt de kans op een hoog rendement groter. Daarnaast kun je ook beleggen in crypto.

terug naar menu ↑

Vanaf welk bedrag kun je beleggen?

Het fijne aan Peaks is dat je geen grote bedragen hoeft in te leggen om te kunnen beleggen. Je hebt verschillende keuzes als het gaat om het beleggen van je wisselgeld. Zo kun je bijvoorbeeld standaard €1 per dag inleggen of er juist voor kiezen om een extra bedrag per maand in te leggen. Wil je graag met hogere bedragen beleggen? Ook dat is mogelijk.

Heb je liever niet dat jouw wisselgeld standaard wordt belegd? Dan heb je de kans om dat tegen te houden. Jouw wisselgeld wordt namelijk gedurende de week opgespaard. Elke week wordt er vervolgens een overzicht voor je klaargezet, waarin je kunt zien hoeveel wisselgeld de app apart heeft gezet. Zodra je dat overzicht hebt ontvangen, heb je 24 uur om te beslissen of je het bedrag wilt inleggen. Het fijne is dat je zo per week kunt bekijken of je jouw wisselgeld wilt beleggen.

Wil je geld opnemen? Dan kun je dat gemakkelijk via de app regelen. In veel gevallen staat het geld dan de volgende werkdag of maximaal twee werkdagen later op je rekening.

terug naar menu ↑

Wat zijn de kosten?

Hoewel je de app van Peaks gratis kunt downloaden, is het gebruik van de app niet vrij van kosten. Om gebruik te maken van de app dien je namelijk voor een van de beschikbare pakketten te kiezen. Hierbij krijg je de eerste drie maanden gratis. Er zijn drie pakketten beschikbaar, namelijk:

Start

Start is het goedkoopste pakket en is de beste keuze voor een inleg van €0 tot €12.000. Met dit pakket kun je onder andere beleggen met je wisselgeld, een vast bedrag per dag of maand beleggen, zelf een portfolio samenstellen en beleggen in crypto.

Start kost €1,99 per maand + 0,5% per jaar.

Compleet

Compleet is de beste keuze voor een inleg van €12.000 tot €16.000. Dit pakket biedt je alles wat je ook in het Start pakket vindt. Daarnaast profiteer je van een lagere jaarlijkse fee, namelijk 0,4% per jaar.

Compleet kost €2,99 per maand + 0,4% per jaar.

Premium

Premium is het pakket voor een inleg van €16.000 of meer. Bij dit pakket krijg je alle voordelen van Start en Compleet. Daarnaast kun je tot 5 rekeningen openen met verschillende portfolio’s en profiteer je van een lage fee van 0,25% per jaar.

Premium kost €4,99 per maand + 0,25% per jaar.

terug naar menu ↑

Is Peaks betrouwbaar?

Ja, Peaks is absoluut een betrouwbare beleggingsapp. Niet alleen was het platform eerder onderdeel van Rabobank, maar het platform is ook transparant over kosten en risico’s. Daarnaast heeft Peaks een vergunning en staat het bedrijf onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je een vraag? Dan kun je naar het antwoord zoeken op de pagina met veelgestelde vragen. Kom je er dan nog niet uit? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice, die elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur bereikbaar is. Er zijn veel verschillende manieren om contact op te nemen, waaronder via Live Chat, telefoon en mail.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Peaks doet er alles aan om jouw geld en gegevens veilig te houden. Je gegevens worden alleen gebruikt voor de doeleinden waar jij als klant mee akkoord gaat. Meer informatie hierover kun je vinden in het privacybeleid op de website.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je jouw account opzeggen? Dan kun je dat zelf via de app regelen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je geen negatief saldo op je account hebt staan.

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie op zoek is naar een betrouwbare beleggingsapp, kan met een gerust hart voor Peaks kiezen. Hoewel Peaks betrouwbaar is, zijn er wel betere apps beschikbaar. Peaks behoort namelijk niet tot de beste aandelen apps of beste crypto apps.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Is Peaks een goede belegging?
Peaks is een betrouwbare beleggingsapp, die vooral erg geschikt is voor beginnende beleggers. Met de app kun je jouw wisselgeld automatisch laten beleggen in indexfondsen, obligaties en crypto. Hierdoor is het mogelijk om met kleine bedragen te beleggen.

Hoeveel kost Peaks per maand?
Om te kunnen beleggen bij Peaks heb je een maandabonnement nodig. De eerste drie maanden zijn gratis, daarna betaal je, afhankelijk van het abonnement, €1,99 tot €4,99 per maand + 0,25% tot 0,5% per jaar.

Hoeveel kan je met Peaks verdienen?
Hoeveel je kunt verdienen met Peaks hangt van verschillende factoren af, waaronder de hoogte van je inleg, het portfolio dat je hebt gekozen en de huidige beurskoersen. Beleggen is altijd een risico. Zo kun je flinke winst maken, maar ook geld verliezen.

Gerelateerde sites

Internetsuccesgids.nl

Level Up Club

Peerby

EazeGames

Fiverr

Review.nl

Heb je ervaring met Peaks?

0.0 uit 5

Schrijf een review

Peaks review 2024 | Voordelen en nadelen (2024)

FAQs

Hoe betrouwbaar is Peaks? ›

We staan onder toezicht

Peaks staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB). Dat betekent dat we ons aan regels moeten houden om de veiligheid te waarborgen, en dat doen we graag. Daarnaast hebben we een vergunning als beleggingsonderneming en betaalinstelling.

Is Peaks Renterekening betrouwbaar? ›

Betrouwbaarheid en risico's

Sparen via de Peaks Renterekening is erg betrouwbaar. Deze betrouwbaarheid ligt in de stabiliteit van het indexfond dat gebruikt wordt en het lage risico dat deze manier van beleggen met zich meebrengt. Je belegt dus wel echt je geld, het is geen gewone spaarrekening.

Welke bank zit er achter Peaks? ›

Toch wilde de bank afgelopen jaar af van zijn aandelen Peaks. Rabobank besloot zich meer op Nederlandse betaalklanten te richten, terwijl Peaks Europese plannen had. Ook zou de concurrentie van bedrijven als Bux en DeGiro voor Rabobank te groot zijn, meldde het Financieele Dagblad in de zomer van 2021.

Hoeveel kost Peaks per maand? ›

Het Start-pakket kost € 1,99 per maand + 0,5% op jaarbasis. De 0,5% per jaar betaal je over de gemiddelde waarde van je beleggingen. Dit betaal je overigens ook maandelijks; elke maand een beetje. Het Compleet-pakket kost € 2,99 per maand + 0,4% aan Peaks-kosten op jaarbasis.

Wie is de eigenaar van Peaks? ›

De oprichters van startup van de week Peaks werden bij het bedenken van hun concept geïnspireerd door de oer-Hollandse piekenpijp. Oprichter Sijbrand Tieleman pitcht.

Wie zit achter Peaks? ›

Met dit idee zijn Rutger Beens, Sijbrand Tieleman en Tom Arends – de drie oprichters van Peaks – naar een investeerder gestapt.

Is Peak een goede investering? ›

Healthpeak Properties heeft een consensusbeoordeling van Moderate Buy , gebaseerd op 4 koopbeoordelingen, 4 houdbeoordelingen en 0 verkoopbeoordelingen.

Waar valt Peaks onder? ›

Peaks was eerst onderdeel van de Rabobank. De app ziet er prachtig uit en werkt heel prettig. De aanmeldprocedure en vraagfunctie werken heel natuurlijk in een whatsapp-achtige omgeving. Je kunt (nog) geen eigen portefeuille samenstellen.

Hoeveel gebruikers heeft Peaks? ›

Peaks timmert stevig aan de weg met inmiddels al meer dan 140.000 gebruikers. Beleggen met je wisselgeld. Zo is het concept ruim zes jaar geleden gestart. Klanten linken hun betaalrekening aan Peaks en bij iedere pinbetaling rondt de app het bedrag af naar de volgende euro.

Hoe verdient Peaks geld? ›

Bij Peaks beleg je in indexfondsen. De beheerders van deze fondsen rekenen kosten. Afhankelijk van je portfolio is dit 0,15% - 0,22% van je belegde geld per jaar. Deze kosten zijn verrekend in de koers van het fonds.

Waarom daalt Peaks? ›

Met Peaks beleg je wereldwijd in aandelen en Europese obligaties. In de zomer van 2021 begonnen de aandelenkoersen te dalen en in 2022 gingen ze door de oorlog in Oekraïne nog harder omlaag. In dezelfde periode daalden ook de obligaties in waarde doordat de rente steeg.

Hoeveel mensen gebruiken Peaks? ›

Peaks timmert stevig aan de weg met inmiddels al meer dan 140.000 gebruikers. Beleggen met je wisselgeld. Zo is het concept ruim zes jaar geleden gestart. Klanten linken hun betaalrekening aan Peaks en bij iedere pinbetaling rondt de app het bedrag af naar de volgende euro.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6454

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.